Om Folkevandringen

Folkevandringen, og metoden og foreningen bag den, har som intention at flytte os ud af hverdagens trummerum.

Ud i naturen, hvor man gennem spørgsmål og fælleskab inspireres i fordybende samtaler, mens man går.

En Folkevandring består af:

  • En 4, 8 eller 12 km rute (afhænigt af den enkelte vandring) og et Walk & Talk kit, der leder alle sikkert gennem inspirende samtaler og skøn natur.
  • Spørgsmål, der i planlagte sekvenser skaber rum for refleksion, nye tanker og nye veje fremad.
  • Et større fællesskab, som man deltager i på hold af 2 eller 4 personer. 

Samtaler som forbinder - og flytter dig

Folkevandringen er for alle - høj og lav, mænd og kvinder. 

Uanset om du er en privatperson, en kommune med fokus på borgerinddragelse eller mental sundhed, eller en organisation, der vil være på forkant med medarbejdertrivsel, innovation eller teamånd. Så er en Walk & Talk i naturskønt selskab med hinanden og andre en særdeles 'effektiv' aktivitet. 

Der er brug for disse nye 'rum' for de samtaler, der kan få os til at flytte os. Det får man med Folkevandringens innovative Walk & Talk metode!

Folkevandringens Walk & Talk metode skaber livskvalitet, mental sundhed, arbejdsglæde og viser nye veje fremad.

Når vi gør noget sammen med andre og forpligter os over for os selv og fællesskabet, øger vi vores egen og andres livskvalitet og arbejdsglæde. 

Folkevandringen kombinerer disse elementer sådan her: 

At gøre noget aktivt

Folkevandringen flytter dig. Du flytter benene. Du flytter dig ud af kontoret, væk fra sofaen, ud af byens jag. Du gør noget. Samtidig med, at du flytter dig fysisk, har du en samtale, der flytter dig mentalt. Du samtaler om emner, der går dybere og bredere end hverdagens haste-spørgsmål inviterer til. Sidst men ikke mindst tager du en pause midt i en travl hverdag. Det er også at gøre noget.

At være en del af et fællesskab

I vores relationer til andre mennesker kan vi finde mening. Vores lykke øges, når vi bringer os selv i spil og bliver lyttet på og bidrager til andre. Når vi færdes i naturen oplever vi at være en del af noget større. Samvær og samhørighed er vigtige grundpiller for de fleste mennesker. Folkevandringens Walk & Talk metode's fokus på lytning og at få alle stemmer i spil, skaber en stærk og dybere følelse af fælleskab/teamånd. 

At lytte efter det næste meningsfulde skridt

At lytte til andre kan give vigtig inspiration. At lytte til sig selv skaber kontakt til det, der er vigtigt. Vi vælger noget til - og måske vælger vi noget andet fra. Et af elementerne i Folkevandringen er at lade Walk & Talk’en inspirere til én lille handling. Derfor fortsætter Folkevandringen gennem de mikro-handlinger, vi hver især bringer videre i verden. 

Samtaler i naturen, der bevæger én - fysisk, mentalt og som menneske

Folkevandringen afvikles i naturskønne omgivelser. Deltag i eller brug Walk & Talk konceptet bag Folkevandring selv og bliv en del af samtaler, der flytter en fysisk og mentalt. Gør noget andet end du plejer og tal med hinanden og andre på en ny måde.

 

Foreningen Folkevandringen blev dannet i 2014.

Det er en uafhænigg folkeoplysende og almennyttig forening, hvis formål er at afholde Folkevandringer.

For kontakt og mere information, se kontaktsiden.